لمس جادوی تکنولوژی با دوربین های پردازش تصویر
در سالهای اخیر، دوربین های پردازش تصویر با قابلیتهای پیشرفتهای که دارند، انقلاب بزرگی را در صنایع مختلف رقم زدهاند. این دوربینها که بهعنوان چشمان هوش مصنوعی در صنایع مختلف شناخته میشوند با کمک تکنولوژیهای پیشرفته و استفاده از الگوریتمهای کاربردی، توانایی بینظیری در تشخیص، تحلیل و انتقال اطلاعات دارند. اگر بهبود عملکرد، افزایش ایمنی و کیفیت و بهطورکلی پیشرفت در کار دغدغه شما هم هست، در این مقاله همراه تیاسروبوت باشید تا شما را با این دوربینهای جادویی و ویژگیهای منحصربهفرد آن بیشتر آشنا کنیم.
دوربین پردازش تصویر چیست؟
دوربینهای پردازش تصویر، دوربینهای کاملا پیشرفتهای هستند که علاوهبر ثبت تصاویر، میتوانند آنها را پردازش، تجزیه و تحلیل کنند. این دوربینها کیفیت بسیار بالایی دارند و در صنایع مختلفی از جمله صنایع مرتبط با رباتیک استفاده میشوند. با کمک این دوربینها کارایی و دقت رباتها چندبرابر میشود.
دوربین های پردازش تصویر چه ویژگیهایی دارند؟
دوربینهای پردازش تصاویر چند ویژگی چشمگیر دارند که آنها را برای کار در صنعت متمایز میکند. ویژگیهایی مثل:
1- مقاومت بالا
این دوربینها در برابر شرایط سخت محیطهای صنعتی مثل دمای بالا، گردوغبار، رطوبت، ارتعاش و… مقاومت بالایی از خود نشان میدهند و بهراحتی آسیب نمیبینند.
2- وضوح بالا
دوربین های پردازش تصویر حسگرهای قدرتمندی دارند و با کمک این حسگرها میتوانند تصاویری با وضوح بسیار بالا را ثبت کنند؛ ثبت تصویر با وضوح بالا، این دوربینها را به یک گزینه مناسب برای بازرسی، کنترل کیفیت و اندازهگیری تبدیل میکند.
3- سرعت بالا
ویژگی دیگر دوربینهای صنعتی پردازش تصویر، توانایی آنها در ضبط تصاویر با سرعت بالاست. این دوربینها میتوانند فرآیندها و حرکات سریع را با حداقل تاری ضبط کنند؛ این ویژگی برای کارهایی مثل تحلیل حرکت یا بازرسی بسیار کاربردیست.
4- نصب آسان
دوربینهای صنعتی معمولا نصب آسانی دارند و شما میتوانید با کمک چند پیچ دوربینها را بهشکل ایمنی در محل نصب کنید.
5- قابلیت ادغام با لنزهای مختلف
دوربینهای صنعتی پردازش تصویر طوری طراحی شدهاند که میتوانند با طیف متنوعی از لنزها سازگار باشند. با استفاده از لنزهای مناسب شما میتوانید دسترسی بهتری به میدان دید داشته باشید و تصاویر شما عمق و وضوح خوبی را به شما ارائه دهند.
6- سفارشیسازی تنظیمات
سفارشیسازی تنظیمات دوربین های پردازش تصویر، یکیدیگر از ویژگیهای آن است. این دوربین به شما این امکان را میدهد تا بتوانید ابعاد تصویر، نرخ فریم، وضوح، کنتراست و نور را طبق نیازهایی که دارید تنظیم کنید. این قابلیت انعطافپذیری دوربین را بالا میبرد و به شما این امکان را میدهد تا بتوانید از دوربین در محیطهای مختلف و با شرایط نوری متفاوت استفاده کنید.
قیمت دوربین های پردازش تصویر چقدر است؟
قیمت دوربین پردازش تصویر به عوامل مختلفی وابسته است و نمیتوان یک قیمت ثابت را برای آن ارائه داد؛ بهعنوانمثال فاکتورهای زیر میتوانند روی قیمت نهایی دوربین تاثیر داشته باشند.
- نوع شاتر؛ مکانیزم شاتر به کار رفته در دوربین میتواند روی قیمت نهایی آن تاثیر بگذارد.
- لنز: لنزهایی که ویژگیهای خاص مثل فوکوس خودکار، قابلیت زوم و… را دارند، قیمت دوربین را بالاتر میبرند.
- کابل: نوع و کابلی که برای دوربین استفاده میکنید هم میتواند قیمت نهایی دوربین را تغییر دهد؛ بهعنوانمثال کابلهایی که برای محیطهای صنعتی طراحی شدهاند معمولا قیمت بالاتری دارند.
- کیفیت تصویر: دوربینهایی که وضوح و دقت رنگ بالاتری دارند، معمولا از فناوریهای پیشرفتهتری استفاده میکنند و طبیعتا قیمت بالاتری دارند.
علاوهبر مواردی که در بالا گفته شد فاکتورهایی مثل نام برند، نوع و اندازه سنسور، حافظه داخلی و محفظههای مستحکم میتوانند روی قیمت دوربین تاثیرگذار باشند؛ شما میتوانید برای اطلاع از قیمت دوربین های پردازش تصویر و دریافت مشاوره رایگان از طریق شماره زیر با کارشناسان تیاسروبوت در تماس باشید.
انواع دوربین های پردازش تصویر
دوربینهای پردازش تصویر به دو دسته دوربینهای مبتنی بر رایانه و دوربینهای هوشمند تقسیمبندی میشوند.
1- دوربینهای مبتنی بر رایانه یا PC BASE
دوربینهای صنعتی PC BASE برای ضبط تصاویر به رایانه نیاز دارند. این دوربینها برای اینکه بتوانند یک تصویر باکیفیت را ضبط کنند باید مسیر زیر را پشتسر بگذارند.
- در مرحله اول باید حسگرهای دوربین، نوری که دریافت میکنند را به سیگنالهای الکترونیکی تبدیل کنند.
- در مرحله بعدی بسته به مشخصات دوربین از طریق رابطهای مختلفی مثل USB، Camera Link و… تصاویر برای پردازش به رایانه منتقل میشوند.
- در این مرحله با نرمافزارهای پردازش تصویری که در رایانه وجود دارد، تصویر تجزیه و تحلیل میشود. با کمک این نرمافزار کاربران میتوانند الگوریتمهای مخصوص تشخیص اشیا، کنترل کیفیت، اندازهگیری و.. را طراحی کنند.
مزیت دوربینهای مبتنی بر رایانه در این است که انعطافپذیری بالایی دارند و کاربران میتوانند براساس نیازهای مختلفی که دارند، الگوریتمهای پردازش تصویر را سفارشیسازی کنند.
فراموش نکنید که برای کار با دوربینهای صنعتی PC base معمولا کاربران باید به زبانهای برنامهنویسی پردازش تصویر یا نرمافزارهای مخصوص دوربین مسلط باشند.
2- دوربینهای هوشمند
نوع دوم دوربینهای پردازش تصویر، دوربینهای هوشمند هستند. این دوربینها برای پردازش تصویر نیاز به یک پردازشگر خارجی ندارند و خودشان تصاویر را با استفاده از CPU، GPU و… پردازش میکنند. در ادامه درباره ویژگیهای این نوع دوربین بیشتر با شما صحبت خواهیم کرد.
- هنگام کار با این دوربینهای هوشمند کاربران میتوانند الگوریتمهای مشخصی را تعیین کنند تا دوربین براساس الگوریتمهای تعیینشده به ضبط تصاویر بپرادزد.
- با کمک این دوربینها میتوانید نتایج سریع و قابلاعتمادی داشته باشید.
- انعطافپذیری دوربینهای هوشمند نسبت به دوربینهای PC base کمتر است، چرا که کاربران به تنظیمات داخلی و الگوریتمهای تعیینشده توسط دوربین محدود میشوند.
- برای کار با دوربینهای هوشمند نیاز نیست دانش فنی یا برنامهنویسی زیادی در این زمینه داشته باشید.
- این دوربینها بیشتر برای اتوماسیونهای صنعتی، کنترل کیفیت، کارهای رباتیک و کارهای نظارتی کاربرد دارند.
معرفی بهترین برندهای تولیدکننده دوربین های پردازش تصویر
در دنیا برندهای معتبری مشغول تولید دوربین های پردازش تصویر هستند؛ از مشهورترین برندهای تولیدکننده دوربین پردازش تصویر صنعتی میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- Cognex
- Teledyne DALSA
- Flir Systems
- Omron
البته علاوهبر مواردی که در لیست بالا گفته شد، دو برند Basler و SensoPart هم حرفهای زیادی در زمینه تولید دوربین صنعتی پردازش تصویر برای گفتن دارند. شما میتوانید دوربینهای این دو برند را بهراحتی در ایران تهیه کرده و از آنها استفاده کنید. برای آشنایی بیشتر با این دو برند در ادامه همراه ما باشید.
SensoPart
SensoPart یک برند آلمانیست که تخصص زیادی در زمینه تولید سیستمهای بینایی ماشین، دوربینهای صنعتی و سنسورها دارد. این برند طیف وسیعی از دوربینهای صنعتی را به بازار ارائه میدهد و محصولات آن بیشتر بهدلیل عملکرد خوب، سهولت در استفاده و قابل اطمینانبودن شناخته میشوند.
Basler
اگر بهدنبال یک دوربین پردازش تصویر قوی هستید، احتمالا بتوانید روی کیفیت محصولات برند Basler حساب باز کنید؛ این برند آلمانی با دههها تجربه بهخاطر تولید دوربینهای باکیفیت، استفاده از فناوریهای جدید و جلب رضایت مشتری شهرت فراوانی دارد.
جمعبندی
در این مقاله با شما درباره دوربین های پردازش تصویر و ویژگیهای منحصربهفرد آن صحبت کردیم. همانطور که مشاهده کردید این دوربینها نقش مهمی در صنایع مختلف ایفا کرده و با قابلیتهای پیشرفتهای که دارند به کنترل کیفیت، بازرسی و… کمک میکنند.
اگر بهدنبال خرید، نصب و راهاندازی دوربینهای پردازش تصاویر هستند، از شما دعوت میکنیم با ما در تیاسروبوت در تماس باشید؛ ما در تیاسروبوت با تخصص و تجربهای که داریم، میتوانیم با توجه به نیازی که دارید، بهترین و کاربردیترین گزینه را به شما معرفی کنیم.
راستی اگر سوال بیپاسخی درباره دوربین های پردازش تصویر در ذهن شما باقی مانده است، لطفا در قسمت کامنت با ما در میان بگذارید تا در اسرع وقت پاسخگوی شما عزیزان باشیم.
سوالات متداول
1- آیا میتوان دوربینهای پردازش تصویر را با سایر تجهیزات صنعتی ترکیب کرد؟
بله شما میتوانید این دوربینها را با بازوهای رباتیک، تجهیزات خط تولید و… ترکیب کنید.
2- دوربینهای صنعتی پردازش تصویر چه تفاوتی با سایر دوربینها دارند؟
این دوربینها به شرایط سخت صنعتی مقاومند و دارای قابلیتهای پیشرفتهای برای پردازش تصویر هستند.
3- دوربینهای صنعتی پردازش تصویر چه کاربردهایی دارند؟
از جمله کاربردهای این دوربینها میتوان به عیبیابی، کنترل کیفیت، روباتیک، بارکدخوانی و ردیابی اشیا اشاره کرد.
برای مطالعه بیشتر شما
Image Processing for Robotics: Enabling Advanced Perception and Control
Vision-guided Robotics – How Cameras are Transforming Robotics