اگر شما هم دستی در آتش صنعت داشته باشید حتما بهتر از ما میدانید که گاهیاوقات مدیریت انبار میتواند چه کار سخت و طاقتفرسایی باشد؛ این روزها خیلی از شرکتها برای حل این مشکل بزرگ از ربات لجستیک کمک میگیرند؛ رباتهای لجستیک برای بهینهسازی فعالیتهای انبارداری و لجستیک طراحی شدهاند و عملیاتهای پیچیده انبار را بهراحتی حلوفصل میکنند.
اگر شما هم این روزها به رشد کسبوکار خود فکر میکنید و میخواهید چالشهایی که در بخش لجستیک و انبار دارید را برای همیشه حل کنید، در این مقاله همراه ما باشید تا با هم نگاهی به رباتهای لجستیک و کاربردهای آن داشته باشیم.
ربات لجستیک چیست؟
رباتهای لجستیک که معمولا در انبارها مشغول فعالیت هستند، برای ذخیرهسازی، جابهجایی و بهطورکلی سازماندهی محصولات بهروشی سادهتر و بهینهتر استفاده میشوند. رباتهای لجستیک به حسگر و سیستمهای ناوبری خاصی مجهز هستند و با بهرهگیری از هوش مصنوعی هزینههای نیروی کار و خطاهای انسانی را بسیار پایین میآورند.
Robotic systems in the logistics industry significantly help distribution facilities enhance accuracy, gain speed, cut costs, and take care of all the grunt work so the human workers can fully concentrate on other productive tasks.
سیستمهای رباتیک در صنعت لجستیک به طور قابل توجهی به تسهیلات توزیع کمک میکنند تا دقت، افزایش سرعت، کاهش هزینهها و مراقبت از همه کارها را انجام دهند تا کارگران انسانی بتوانند به طور کامل روی سایر وظایف تولیدی تمرکز کنند.
منبع:
ربات لجستیک چه کاربردهایی دارد؟
این روزها رباتیک نقش مهمی در کارهای لجستیک و حملونقل دارد؛ در ادامه شما را با چند کاربرد مهم ربات لجستیک آشنا خواهیم کرد.
1- بارگیری و تخلیهبار
از رباتهای لجستیک میتوان برای بارگیری و تخلیه بار از وسایل نقلیه استفاده کرد؛ رباتهای لجستیک با کمک بازوی رباتیک کالاها را داخل وسیله نقلیه میگذارند یا آنها را از وسیله نقلیه خارج کرده و روی تسمه نقاله قرار میدهند.
2- مرتبسازی و مونتاژ محصولات
یکی از پرکاربردترین کارهای رباتهای لجستیک، استفاده از آنها برای دستهبندی و مونتاژ محصولات است. رباتهای لجستیک مهارت بالایی در انجام کارهای تکراری دارند و میتوان آنها را طوری برنامهریزی کرد که محصولات را براساس نوع، اندازه یا معیارهای دیگر مرتب کنند؛ با کمک ربات لجستیک کارایی خط مونتاژ بیشتر شده و تعداد خطاها کاهش پیدا میکند.
3- بستهبندی و بازکردن جعبهها
ربات لجستیک مهارت قابلتوجهی در بازکردن و بستن جعبهها دارد؛ با خودکارکردن این وظایف رباتها میتوانند با سرعت و دقت بیشتری بستهبندی و بازکردن جعبهها را انجام دهند و از این طریق باعث صرفهجویی زیادی در هزینهها میشوند.
4- نظارت بر موجودی
رباتیک میتواند نقش مهمی در برنامهریزی و نظارت بر موجودی انبار داشته باشد؛ با کمک لجستیک رباتیک، کسبوکارها میتوانند بهطور دقیق در جریان موجود انبار خود باشند و از این جهت هیچوقت به مشکل برنخورند.
از رباتهای لجستیک میتوان برای شمارش فیزیکی کالاها استفاده کرد و با این روش در دراز مدت در زمان و هزینه صرفهجوییهای چشمگیری را رقم زد.
5- ردیابی
آخرین کاربرد ربات لجستیک که قصد صحبت درباره آن را داریم، مربوط به ردیابی محمولههاست. لجستیک رباتیک با تکنولوژیهای هوشمندی که در اختیار دارد میتواند موقعیت کالا را در طول زمان پیگیری کرده و اطلاعات مهم آن را به سیستمهای مدیریتی تحویل دهد.
معمولا کارخانههایی که از رباتهای لجستیک استفاده میکنند، نسبت به رقبای خود موفقترند؛ بههمیندلیل وقت آن رسیده که رباتهای لجستیک را برای کارهای سخت، پیشپاافتاده و ناایمن استفاده کنید و از نیروهای انسانی خود برای کارهای ایمنتر و مفیدتری کمک بگیرید. اگر به فکر اتوماسیونکردن کارخانه خود هستید، برای دریافت مشاوره رایگان، خرید، نصب و راهاندازی ربات از طریق شماره زیر با ما در تماس باشید!
استفاده از ربات لجستیک چه مزیتهایی دارد؟
استفاده از ربات لجستیک میتواند مزایای متعددی برای شما داشته باشد؛ مزایایی مثل:
1- کارایی بهتر
رباتهای لجستیک میتوانند وظابف تکراری را به بهترین شکل انجام دهند و با کمک این توانایی عملیاتها سریعتر و در زمان کمتری انجام خواهد شد.
2- دقت بالاتر
رباتهای لجستیک خطاهای انسانی را به حداقل میرساند و عملیاتهای لجستیکی با نهایت دقت و کمترین اشتباه به سرانجام میرسند.
3- ایمنی بیشتر
ایمنی بالای محیط کار و سلامت کارکنان آن، خواسته و هدف هر کارفرماییست؛ با کمک ربات لجستیک میتوان خیلی راحت به این هدف دست پیدا کرد؛ رباتهای لجستیک میتوانند بارهای سنگین را بهراحتی حمل کرده و صدمات ناشی از جابهجایی بار را، برای کارگران به حداقل برسانند.
4- صرفهجویی در هزینهها
رباتهای لجستیک برخلاف نیروهای انسانی میتوانند بدون خستگی عملیاتهای جابهجایی را بهصورت 24/7 انجام دهند و از این طریق سودآوری چشمگیری را برای کارخانه داشته باشند؛ از طرفی همانطور که گفتیم رباتها خطاهای انسانی را تکرار نمیکنند و از این طریق نیز در صرفهجویی در هزینههای کارخانه نقش دارند.
5- انعطافپذیری بالا
رباتهای لجستیک میتوانند خودشان را با نوسانهای عملیاتهای لجستیک هماهنگ کرده و در برابر نیازهای متغیر خطتولید از خود انعطافپذیری بالایی را نشان دهند.
حالا که صحبت از انعطافپذیری بالای رباتهای لجستیک شد، بد نیست به این نکته هم اشاره کنیم که این رباتها با انعطافپذیری خوبی که دارند میتوانند با سایر سیستمهای خودکار مثل تسمههای نقاله یا نرمافزارهای مدیریت موجودی ادغام شده و روند تولید را بهینهتر کنند.
6- بهینهسازی فضا
ربات لجستیک توانایی حرکت در فضاهای تنگ را دارد و با کمک این ویژگی میتوان استفاده از فضای انبار را به حداکثر رساند و کالاهای بیشتری را ذخیره کرد.
7- بهبود کنترل کیفیت
ربات لجستیک با استانداردسازی فرآیندهای تولید و اطمینان از ثبات در حملونقل کالاها، نقش مهمی در بهبود کنترل کیفیت خطتولید دارد.
کار با ربات لجستیک چه چالشهایی دارد؟
رباتهای لجستیک در کنار تمام مزایایی که برای خطتولید دارند، میتوانند در بعضی مواقع نیز همراه با چالشهایی باشند. چالشهایی مثل:
1- هزینهی بالای رباتها
خرید ربات لجستیک نیاز به سرمایه اولیه قابلتوجهی دارد؛ در کنار هزینهای که برای خرید ربات صرف میشود باید مبلغی را برای نصب و نگهداری آن نیز در نظر گرفت؛ البته این هزینه با گذشت زمان جبران خواهد شد اما هزینه خرید آن ممکن است برای کارخانههای کوچک چالش بزرگی باشد.
2- نیاز به نیروهای متخصص
همانطور که در بخش قبلی مقاله گفتیم، رباتهای لجستیک میتوانند وظایفشان را بهصورت خودکار انجام دهند؛ اما دقت کنید که همچنان برای نظارت و نگهداری این رباتها به نیروی متخصص نیاز است. کارگران باید در زمینه عملکرد و عیبیابی سیستمهای رباتیک آموزش ببینید؛ ارائه این آموزش نیز میتواند برای کارخانهها کاری زمانبر و پرهزینه باشد.
3- ادغام با زیرساختهای موجود
برای شروع ممکن است ادغام ربات لجستیک با سیستمهای رباتیک کمی مشکل به نظر برسد؛ برای بهکارگیری رباتهای لجستیک شاید نیاز باشد که سیستم گردش کار و طرحبندی انبار مجددا طراحی شده و سیستمهای فناوری اطلاعات برای تطبیق با ربات ارتقا پیدا کنند؛ این موضوع نیاز به برنامهریزی و هماهنگی دقیقی دارد.
جمعبندی
در این مقاله از تیاسروبوت با شما درباره رباتهای لجستیک صحبت کردیم و از کاربردها، مزایا و معایب آن نیز حرف زدیم؛ به شما حق میدهیم که بهعنوان یک مدیر ایمنی کارکنان و زیرساختهای کارخانهتان برایتان اهمیت زیادی داشته باشد، اما فراموش نکنید که اتوماتکردن کارخانه یک شبه اتفاق نمیافتد و ارزیابی درست نیازهای کارخانه و برنامهریزی صحیح برای آن اهمیت دوچندانی دارد. اگر در این مسیر به راهنماییهای بیشتری نیاز دارید، ما در تیاسروبوت با تمام تجربه و دانشی که داریم، آماده خدمترسانی به شما عزیزان هستیم؛ پس برای دریافت مشاوره رایگان از طریق شماره زیر با کارشناسان ما در تماس باشید.
از شما ممنونیم که تا اینجای مقاله همراه ما بودهاید؛ اگر سوال بیپاسخی درباره لجستیک رباتیک در ذهن شما باقی مانده است، لطفا در قسمت کامنت با ما در میان بگذارید تا در اسرع وقت پاسخگوی شما عزیزان باشیم.
سوالات متداول
1- رباتهای لجستیک چطور در انبار حرکت میکنند؟
رباتهای لجستیک با استفاده از فناوریهای ناوبری مختلفی مثل GPS، دوربینها و حسگرها در انبار حرکت میکنند.
2- آیا رباتهای لجستیک میتوانند با نیروهای انسانی همکاری داشته باشند؟
بلهغ بعضی از نمونههای ربات لجستیک برای همکاری با انسان طراحی شده است و در بازار به نام کوبات شناخته میشود.
3- آیا رباتهای لجستیک فرصتهای کاری را از بین میبرد؟
بله؛ ممکن است رباتهای لجستیک فرصتهای کاری کارگران انبار و بخش لجستیک را کاهش دهد اما در مقابل فرصتهای شغلی جدیدی در زمینه تعمیر و نگهداری ربات، برنامهنویسی و… را ایجاد میکند.
برای مطالعه بیشتر شما
5 robotics applications in logistics
TOP USE CASES OF ROBOTICS IN LOGISTICS AND SHIPPING
Top Logistics Robots That Can Take Your Business to a New Level